Θυμός και Θλίψη, δύο έντονα συναισθήματα που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μας φαίνονται διαφορετικά όμως μπορεί να συνυπάρχουν μέσα μας.

Ο θυμός μπορεί να είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος. Η άλλη όψη, η θλίψη, μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής, να την κρύβουμε και να μην την αφήνουμε να βγει προς τα έξω γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα μας έκανε πιο ευάλωτους.

Πίσω από τον έντονο θυμό μπορεί να κρύβεται ένα θλιμμένο άτομο. Θέλει να κάνει την θλίψη του θυμό  για αυτά που έχει περάσει, για τις αδικίες που του έχουνε συμβεί στη ζωή του, για τον πόνο που κρύβει μέσα του.

Χρειάζεται να κατανοήσουμε το θυμό και τη θλίψη που μπορεί να συνυπάρχουν μέσα μας. Αλλιώς ο θυμός μπορεί να μας οδηγήσει στην οργή.

Η οργή είναι ένα δύσκολο συναίσθημα που δηλητηριάζει πρώτα εμάς τους ίδιους, είναι τυφλή, μπορεί να μας συνεπάρει και να μας οδηγήσει στο τέλος σε αδιέξοδο.

Εάν η οργή είναι το αδιέξοδο που δεν μπορεί να μας οδηγήσει πουθενά, κατανοώντας την θλίψη και τον θυμό μπορούμε να επουλώσουμε σημάδια της ζωή μας. Ίσως να γίνει η βάρκα για εμάς που θα μας οδηγήσει στη δική μας προσωπική γαλήνη και ηρεμία…

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Βουλτσίδου Κατερίνα