Ένα ερώτημα που μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό μας είναι ‘’υπάρχει τελειότητα’’;

Η απάντηση είναι ότι όλα γύρω μας είναι ατελή, η θάλασσα έχει κύμα, ο ουρανός είναι και σκοτεινός. Η αγαπημένη μας μπλούζα μπορεί να έχει φθαρεί, ένα παλιό έπιπλο μπορεί να αποπνέει ζεστασιά και κάτι ξεχωριστό που να μην αντικαθίσταται από ένα καινούριο έπιπλο.

Που μπορεί να μας οδηγήσει η αναζήτηση της τελειότητας;

Πιθανόν στο να είμαστε πολύ αυστηροί και επικριτικοί με τον εαυτό μας και ευάλωτοι στην κριτική από τους άλλους. Να κάνει την αυτοπεποίθηση μας να είναι πιο εύθραυστη.

Να μας βάζει να  θέτουμε πολύ υψηλούς στόχους και να απογοητευόμαστε πολύ εύκολα εάν κάτι δεν πάει όπως το επιθυμούμε. Αυτό έχει σαν συνέπεια να εγκλωβιζόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο απογοήτευσης, θυμού, άγχους, ματαίωσης όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε.

Επιπλέον κάποιες φορές να οδηγούμαστε σε αποφυγή καταστάσεων όταν νοιώθουμε ότι δεν θα υπάρξει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Η πραγματική ευτυχία είναι όταν στοχεύουμε στην προσωπική ολοκλήρωση και όχι στην τελειότητα. Αυτό θα οδηγήσει  να βρούμε το πραγματικό λιμάνι μέσα μας που θα μας προσφέρει ασφάλεια, ηρεμία, γαλήνη και θα μας βοηθήσει να είμαστε ελεύθερα ο εαυτός μας.. Η ατέλεια του καθενός μας κάνει τόσο ξεχωριστούς και μοναδικούς..

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Βουλτσίδου Κατερίνα