Πολλές πεποιθήσεις μας κρατάνε μακριά από τη ζωή που θα επιθυμούσαμε να ζήσουμε..

Μερικές από αυτές είναι ΄΄’”θα τα καταφέρω;’’, ‘’δεν μπορώ’’, ‘’είναι δύσκολο για μένα να το κάνω’’, ”΄΄ίσως χρειάζεται κάποια άλλη καλύτερη στιγμή να ξεκινήσω αυτό που επιθυμώ’’, ”΄΄δεν είμαι τυχερός’’.

Αυτό που χρειάζεται είναι να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας. Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται να βγούμε από την οικεία για εμάς ‘’ζώνη ασφαλείας’’ και να μπούμε σε δράση για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας.

Ακόμα και εάν νοιώθουμε ότι δεν είμαστε τυχεροί, η πραγματικότητα είναι ότι η τύχη είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εάν φυσικά προηγουμένως δημιουργήσουμε εμείς τις κατάλληλες συνθήκες.

Όταν πιστέψουμε, αγαπήσουμε και αποδεχθούμε τον εαυτό μας τότε θα φύγει αυτό το σύννεφο και τότε θα νοιώσουμε  ότι ‘’μπορούμε να τα καταφέρουμε’’.

Να στρέψουμε την προσοχή μας σε πράγματα τα οποία μπορεί να μην έχουμε δουλέψει μέσα μας ή τα έχουμε θάψει που όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να υπάρχουν και να μας επηρεάζουν με διάφορους τρόπους.

Πολλοί άνθρωποι νοιώθουν ότι εάν δεν ασχοληθούνε με κάποια πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή τους ότι δεν θα τους επηρεάζουν και συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Μόνο εάν τα επεξεργαστούμε, εάν τα εκφράσουμε αυτά θα χάσουνε την αρχική τους δύναμη.

Ποτέ δεν είναι αργά αρκεί να το πιστέψουμε αυτό και να δράσουμε προς την κατεύθυνση που εμείς επιθυμούμε..

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Βουλτσίδου Κατερίνα