Πόσοι από εμάς δεν νοιαζόμαστε για το ‘’τι θα πει ο κόσμος’’…
 
Προσπαθούμε να δείχνουμε προς τα έξω μια καλή εικόνα ή προσπαθούμε να ευχαριστούμε τους άλλους εις βάρος πολλές φορές των ίδιων μας των αναγκών.
 
Γινόμαστε δυστυχισμένοι εγκλωβισμένοι στο πώς σκέφτονται οι άλλοι για εμάς.
 
Γιατί το κάνουμε αυτό;
 
Ίσως σκεφτόμαστε ότι εάν δεν δείχνουμε μια καλή εικόνα προς τα έξω θα μας σχολιάσουν αρνητικά, θα απογοητευτούν από εμάς, θα μας απορρίψουν ή θα μας αφήσουν. Θα μείνουμε στο περιθώριο.
 
Αυτό πιθανόν το μάθαμε από την παιδική μας ηλικία να είμαστε σε εγρήγορση και να νοιαζόμαστε για το ‘’τι θα πει ο κόσμος’’.
 
Το κόστος όμως αξίζει; Γιατί στην τελική το κόστος που πληρώνουμε είναι πολύ μεγάλο για εμάς τους ίδιους.
 
Eάν κάνουμε τις δικές μας επιλογές θα γίνει ξεκαθάρισμα ποιους έχουμε πραγματικά δίπλα μας.
 
Στο κάτω κάτω ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Τι θα συμβεί εάν υποστηρίξουμε αυτό που πιστεύουμε έστω και εάν θα πρέπει να διαφωνήσουμε με την πλειοψηφία; Εάν δεν συμφωνήσουμε με αυτό που ο κόσμος θεωρεί ‘’συνηθισμένο’’;
 
Η πραγματικότητα είναι όταν φθάσουμε στο σημείο που δεν θα έχουμε ανάγκη να εντυπωσιάσουμε και να αρέσουμε στους άλλους τότε θα ξεκινήσει η πραγματική μας ελευθερία.
 
Γιατί η φυλακή είναι στην ουσία ο μεγάλος μας φόβος για το πώς φαινόμαστε στους άλλους.. Για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς.. Γιατί αυτό δεν μας αφήνει ελεύθερους να κάνουμε τις δικές μας επιλογές..
 
 
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Βουλτσίδου Κατερίνα